Wat kost HR++ glas?

Benieuwd naar de prijzen van HR++ glas? Dit artikel geeft inzicht in de prijzen die een glaszetter hanteert.

Dubbel glas vervangen door HR isolatieglas

Het vervangen van dubbel glas door hr isolatieglas, of het laten plaatsen van glas op maat kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Daarnaast zijn de glaszetters u ook graag van dienst bij het plaatsen van glaspanelen of het vervangen van enkel door HR++ isolatieglas.

Wat zijn de prijzen van HR++ glas?

Als u een nieuw raam wilt laten plaatsen omdat het oude raam gebroken is of omdat u het wilt laten vervangen voor een raam met dubbelglas dan is het verstandig een glashandel in te schakelen.

Eigenlijk is een fijn leefklimaat niet uit te drukken in geld, maar heeft u een 2 onder 1 kap-woning en laat u een glaszetter al het verouderde glaswerk door HR++ glas vervangen, dan kan de besparing op de stookkosten oplopen tot wel € 400 per jaar.

Het laten plaatsen van modern dubbel glas ( HR++ glas ) door een vakkundige glashandel, kost gemiddeld € 140 per m2. Dit is inclusief het glas, de arbeidskosten en btw.

De prijzen van HR++ glas

Soort glas Gemiddelde prijs per m² incl. btw en montage Jaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² aan glas*
Standaard dubbel glas € 115 € 140
HR € 120 € 180
HR+ € 125 € 220
HR++ € 130 € 260
HR+++ € 170 € 280

U zoekt een glaszetter voor het aanpassen van ramen en kozijnen om bijvoorbeeld dubbelglas te plaatsen of het op maat maken van glas?

Het laten plaatsen van HR++ isolatieglazen kost meer, maar levert u natuurlijk aan het einde van het jaar ook meer op. Voor HR++ glas betaalt u inclusief montage gemiddeld €130,- per vierkante meter, maar levert maar liefst €260,- per jaar op.

Bent u nieuwsgierig geworden wat het laten plaatsen van HR++ glas u gaat kosten? Of hebt u behoefte aan een prijsindicatie voor het vervangen van uw dubbel raam door speciaal gehard veiligheidsglas of een HR++ variant?

Tip: Op Glashandelgids vind je altijd een glashandel bij jou in de buurt.

Wat zijn de prijzen per m2?

Bent u op zoek naar een erkend glaszetter die u kan helpen bij het herstellen van glasschade, of het vervangen van uw dubbel glasraam door HR isolatieglas? HR isolatieglas kost 45 euro per m2. Een meerprijs van 2,5 euro per m2.

De kosten bij glasschade zitten dan ook meer in de kosten van het arbeidsloon van de glaszetter en de eventuele toeslag voor de spoedlevering van het dubbelglas. Wanneer u het dubbelglas in uw woning laat vervangen met HR++, bespaart u aanzienlijk op de energiekosten.

Ook nemen we andere kosten mee in de prijs: dubbelglas plaatsen en het afwerken van de kozijnen bijvoorbeeld. Maar met HR+++ glas bespaar je voor een gemiddelde woning €280,- per jaar aan energiekosten. Bij een glashandel krijgt u 15 jaar garantie bij het plaatsen of vervangen van beglazing.

Besparen op de energiekosten

Wanneer u HR++ isolatieglas laat plaatsen, bespaart u tot wel €500,- per jaar op energiekosten! Je kijkt dus wat de kosten en besparingen zijn van het vervangen van enkel of dubbel glas naar HR++ of Triple glas over 25 jaar.

Meer info over de subsidie op glas op Milieucentraal.nl.

Weliswaar isoleren voorzetramen wat minder goed dan standaard isolatieglas, maar nog altijd zijn in een gemiddeld rijtjeshuis de besparingen op de stookkosten mogelijk tot wel € 140 per jaar.

Van plan om meerdere energiebesparende maatregelen te treffen? De Rijksoverheid stimuleert energiebesparing.