Subsidie vloerisolatie 2017 – 2018

Gevel reinigen prijzen

Gebruik maken van subsidie voor vloerisolatie

Er zijn natuurlijk veel voordelen om een woning goed te laten isoleren. Zo is het beter voor het milieu en de duurzaamheid waarmee met grondstoffen wordt omgegaan. Er wordt niet onnodig in een woning gestookt omdat de warmte niet snel meer zal vervliegen en het in de woning dus aangenaam blijft. Dit betekent dat de verwarming minder snel aan hoeft en ook minder lang en op een lagere temperatuur. Dit is natuurlijk prettig voor de maandelijkse kosten. Het voorschot bedrag zal waarschijnlijk snel dalen aan de hand van het verbruikersoverzicht wat veel energieleveranciers tegenwoordig aanbieden, maar anders zal het aan het einde van het jaar, wanneer de jaarrekening wordt opgemaakt, een flink bedrag terug gestort worden. Gewoonweg omdat u maandelijks te veel heeft betaald als voorschotbedrag. Een ander voordeel is dat in een goed geïsoleerd huis men minder last heeft van geluidsoverlast. Dit kunnen geluiden van buitenaf zijn, maar natuurlijk ook van andere bewoners van het pand. Verder is het ook mogelijk om een premie te ontvangen, omdat u ervoor kiest om uw woning te isoleren. In dit artikel gaan we verder in op de vloerisolatie premie van 2017 en 2018.

Milieubewustere gemeentes

In Nederland wordt steeds meer stilgestaan bij groener leven en milieubewuster omgaan met energie. Veel gemeentes in Nederland, maar ook de overheid maken plannen om dit te verbeteren. Zo is het in Rotterdam niet meer toegestaan om met vervuilende auto’s te rijden in de binnenstad. Maar tevens is er vanuit de rijksbegroting een bedrag neergelegd voor het kunnen geven van subsidies. Ook in Nederland kan met gebruik maken van subsidie voor isolatie. Hier zijn natuurlijk altijd wel voorwaarden aan verbonden. Eind 2016 zijn er ook nieuwe subsidies beschikbaar gekomen voor allerlei isolatiewerkzaamheden onder de naam Subsidie energiebesparing eigen huis. Op deze manier wordt het laten leggen van vloerisolatie natuurlijk wel erg voordelig en bovendien verkort het de tijd waarin de totale kosten terugverdiend worden. Voorlopig is het nog mogelijk om de subsidie aan te vragen tot eind 2018, of de subsidie daarna zal blijven voortbestaan is nog niet bekend.

De premie is niet alleen voor vloerisolatie

De premie kan worden aangevraagd onder bepaalde voorwaarden. Deze subsidie aanvraag geldt echter niet alleen voor vloerisolatie. Ook spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie en bodemisolatie maken onderdeel uit van de regeling van de regering. Sterker nog, wanneer voor één vorm van isolatie gekozen wordt, zal de premie aanvraag niet goedgekeurd worden. Maar ook de bedragen verschillen per gekozen isolatie object, maar dient verder ook nog aan verschillende voorwaarden te voldoen om de premie te ontvangen. Meer informatie over vloerisolatie.

Voorwaarden voor ontvangen van de premie

Zoals aangegeven dienen minsten twee vormen van isolatie aan dezelfde woning gedaan te worden. Dit kan vloerisolatie in combinatie met isolatie aan de spouwmuur zijn, of vloerisolatie in combinatie met bodemisolatie. Het mogen er verder natuurlijk ook drie of vier vormen van isolatie zijn welke gelijk in de woning worden toegepast. Een andere voorwaarden is dat de subsidie aangevraagd moet worden door de woningeigenaar. Een huurder mag dus geen subsidie aanvraag doen. Deze mag zijn huisbaas natuurlijk wel wijzen op de mogelijkheden van een beter geïsoleerd huis en waarbij dan gelijk gebruik gemaakt kan worden van de mogelijkheden tot een subsidie aanvraag. Wel dient de subsidie aangevraagd te worden voordat er aan de werkzaamheden begonnen wordt. Wanneer de aanvraag goedgekeurd wordt dienen de werkzaamheden binnen 4 maanden uitgevoerd te worden. Dat is ook nog een voorwaarden waaraan men moet voldoen als huiseigenaar. Ook dient de isolatie zelf aan bepaalde isolatiewaarden te voldoen voordat de subsidie toegekend wordt. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in woning type en welke vorm van isolatie toegepast wordt. Zo is het minimaal aantal vierkante meter wat geïsoleerd dient te worden bij vloerisolatie bij een tussenwoning 27, terwijl dit bij een vrijstaande woning minimaal 44 vierkante meter dient te zijn.

Voorlopig is het nog mogelijk om subsidie aan te vragen. De kans dat deze regeling van 2018 niet meer actief is, is erg groot. Bovendien is er een limiet gesteld aan het budget. Wanneer het op is, is het op. Wacht dus zeker niet te lang met het indienen van een subsidie aanvraag. Het budget kan zomaar ineens op zijn en dan is het niet meer mogelijk om van deze regeling gebruik te maken. Wellicht kunt u het daarna op een andere manier te proberen, met een andere financieringsmogelijkheid.