Nieuwbouwprojecten

nieuwbouw? aannemer inschakelen

Dé aannemer voor nieuwbouwprojecten

Heeft u een kavel gekocht en een prachtig huis laten ontwerpen? Alvast gefeliciteerd met dit spannende project dat waarschijnlijk een eenmalig moment in uw leven zal zijn. Bij het kiezen van een aannemer voor de realisatie van uw nieuwbouwwoning is het belangrijk om erop te letten of deze aannemer zich gespecialiseerd heeft in nieuwbouw. Sommige aannemersbedrijven hebben meerdere specialisaties op hun website staan waaronder nieuwbouw, wat verwarrend kan zijn. Aan het portfolio kunt u wel zien welke nieuwbouwprojecten al gerealiseerd zijn en of deze overeenkomen met uw gewenste eindresultaat.

Benieuwd naar de prijzen voor uw nieuwbouwproject? Vergelijk vrijblijvend diverse offertes en bespaar op uw investering!

Intensieve begeleiding

U ziet ze waarschijnlijk vaak staan op de websites van aannemers: de woorden ‘intensieve begeleiding’. Maar wat houden ze nu precies in? Veel aannemers schrijven op hun website dat ze een goede relatie met de klant nastreven. Maar hoe weet u nu of dit ook echt zo is? Het is belangrijk om persoonlijk contact op te nemen zodat u erachter kunt komen of u een goede klik heeft met de aannemer. Natuurlijk is het belangrijk dat de aannemer voldoende ervaring en kennis heeft maar ook dat deze enthousiast is over uw project en afspraken goed vast wil laten leggen.

In 4 stappen naar nieuwbouw

Het lijkt misschien een grote stap om zelf over te gaan tot het laten bouwen van een nieuwbouwwoning. Zelf in zee gaan met een aannemer is veel uitdagender dan met een makelaar. Maar wanneer u uw nieuwbouwproject onderverdeelt in 4 stappen zal het veel gemakkelijker zijn om eraan te beginnen en hoeft u minder bang te zijn voor een mislukking of de problemen waar u misschien bang voor zal zijn zoals overschrijding van het budget, een steeds maar uitgestelde opleverdatum, bouwfouten en faillissement. Als er afgeweken wordt van uw planning heeft u het op tijd door en kunt u bijsturen.

Oriënteren

Net zoals bij iedere klus begint ook het nieuwbouwproject met een oriëntatie. Bekijk eens alle aannemers in uw regio om te zien wat er te bouwen valt aan de hand van hun portfolio of ga op zoek naar een aannemer met de bouwstijl die u voor ogen heeft voor uw nieuwbouwproject. Zoals altijd geldt: laat voldoende offertes maken bij aannemersbedrijven waartussen u twijfelt. Tegenwoordig zijn er veel websites waarop u dit kunt doen. Zo kunt u transparantie krijgen op het gebied van de prijs en ook de beste deal krijgen op het gebied van betrouwbaarheid.

Beslissen

Als de tarieven van de aannemers op een andere manier worden berekend, kan het lastig zijn om deze te vergelijken. Ook kan het zijn dat de aannemers achteraf kosten in rekening brengen voor de offerte. Houd daar rekening mee, maar ook met het feit dat de prijsverschillen tussen aannemers soms zo hoog kunnen zijn dat de kosten van de offertes daar wel tegenop kunnen wegen. Let op hoe flexibel de aannemer is met wijzigingen of zelf klussen. Het belangrijkste is misschien wel de garantie. Is de aannemer aangesloten bij bijvoorbeeld SWK, Woningborg of Bouwgarant met oog op het faillissement risico?

Bouwen

Als u eenmaal een goede aannemer hebt uitgekozen kan het spannende gedeelte beginnen. De aannemer Het voordeel dat u zelf bij de bouw kunt zijn is dat u in de tussentijd nog wijzigingen aan kunt brengen zoals waar de stopcontacten moeten komen. Soms kunnen er ook onvoorziene wijzigingen plaatsvinden of kan de oplevertermijn worden vertraagd, dan kunt u recht hebben op een vergoeding als dit niet klopt met de afspraken. Zelf achteraf aanleggen kan geld besparen, denk aan de keuken en badkamer. Maar soms levert het juist meer op om te onderhandelen over het meerwerk.

Wonen

Dan is het leukste moment aangebroken: de oplevering. Nou ja, het is te hopen dat dit het leukste moment zal zijn. U moet er rekening mee houden dat er vaak nog een aantal opleveringsgebreken in de woning zullen zitten. Bij een opleveringskeuring kunnen deze ontdekt worden en zullen ze binnen drie maanden verholpen moeten zijn. Let vooral goed op het schilderwerk, de kozijnen en het glas. Voor verborgen en ernstige gebreken bent u een half jaar tot twintig jaar verzekerd en voor het eventuele meerwerk bent u uiteraard apart verzekerd.

U ziet dat het erg belangrijk is om vooraf goed te weten wat u wilt als u een nieuwbouwwoning wilt laten bouwen. Ook wanneer u van tevoren precies wist wat u wilde, een goede planning hebt gemaakt en het huis is opgeleverd kunnen er nog tegenvallers zijn. Het beste advies is dus eigenlijk om het laten bouwen van een nieuwbouwwoning maar te zien als een avontuur zonder te verwachten dat alles van een leien dakje zal gaan. Wanneer u alles achter de rug hebt kunt u eindelijk genieten van uw unieke nieuwe huis en dat maakt alles zeker wel goed.

Een professioneel aannemersbedrijf inschakelen voor uw nieuwbouwproject? Vergelijk vrijblijvend diverse aannemers bij u uit de regio.